Φυτώριο Ρίγανης – Φυτά Ρίγανης

Στο φυτώριο ρίγανης της Herbs & Oils θα βρείτε εξαιρετικής ποιότητας φυτά ρίγανης (Origanum Vulgare Hirtum). Η ρίγανη αποτελεί μία πολυετή πόα που ανήκει στο γένος Origanum και την οικογένεια των χειλανθών. Μάλιστα, περιλαμβάνει επτά από τα γνωστότερα είδη της Ελληνικής χλωρίδας. Αναπτύσσετε σε ύψος περίπου 50 εκατοστών και διαθέτει φύλλα περίπου 3 εκατοστών με μωβ χρώμα.

Φυτώριο Ρίγανης - Φυτά Ρίγανης

Στόχος μας να παρέχουμε στους συνεργάτες μας υψηλής ποιότητας αρωματικά φυτά και αιθέρια έλαια. Αυτός είναι και ο λόγος που το προσωπικό μας δίνει ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο θα καλλιεργηθεί κάθε ένα από τα φυτά μας. Έτσι, εσείς μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα.

Καλλιέργια Ρίγανης – Διαδικασία παραγωγής

Τα φυτά ρίγανης μπορούν να φυτευτούν τόσο κατά την περίοδο στα τέλη του φθινοπώρου με αρχές χειμώνα όσο και την Άνοιξη.  Ωστόσο η καλύτερη περίοδος θεωρείτε η πρώτη όπου ο καιρός είναι πλέον υγρός και κρύος. Η φύτευση είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία αφού μπορεί να γίνει και μηχανικά.

Η καλλιέργεια ρίγανης δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις πέραν του κλασσικού βοτανίσματος κυρίως κατά τη διάρκεια της άνοιξης και κάποιων στοχευμένων λιπάνσεων. Η συλλογή των φυτών ρίγανης γίνεται κατά το στάδιο της άνθησης στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, ωστόσο η ακριβής εποχή εξαρτάται από την περιοχή στην οποία καλλιεργείται. 

Ιδιότητες που προσφέρουν τα φυτά ρίγανης

Η ρίγανη αποτελεί  ένα από τα βασικότερα βότανα που χρησιμοποιείται καθημερινά στην Ελληνική κουζίνα. Βασικές τις ιδιότητες τα υπέροχα αρώματα και η μοναδική της γεύση. Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα αρωματικά φυτά της χώρας μας που πέρα της μαγειρικής του χρήσης προσφέρει και μοναδικές φαρμακευτικές ιδιότητες και οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ειδικότερα, θεωρείται ως ένα ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό για ανθρώπους και ζώα, διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες και περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά.